23 Nisan 2009 Perşembe

Toyota Urban Cruiser



Toyota’nın bu yıl Avrupa’da piyasaya sunmayı planladığı 12 yeni modelden biri olan Urban Cruiser, Ağustos ayında 2010 model olarak Türkiye’ye getirilecek. 4X2 ve 4X4 seçenekleri olacak Urban Cruiser, B segmentinde konumlanmasına rağmen hem C sınıfı hem de SUV özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bu da Toyota tarafından araca ’3’ü 1 arada’ denmesini sağlıyor. Boyutları sayesinde şehir içinde rahat kullanım sağlayan araç, 5 kişilik ve farklı tasarımıyla ilgi çekiyor. İç mekánı da Toyota’nın alışılmış modellerinden farklı olarak daha sportif.



Urban Cruiser, 1.4 litre D-4D dizel ve 1.3 litre VVT-i benzinli motor seçeneklerine sahip. Gücünü 6 ileri manuel şanzımanla yola aktaran aracın iki ve dört tekerlekten çekişli versiyonlarında sunulan 1.4 litrelik dizel motorlu Urban Cruiser, 4.9 litrelik ortalama yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor. Bu düşük tüketim aracı dünyanın en cimri 4 çeker modeli yapıyor. 90 beygir gücündeki bu motor, yüksek tork değeri sayesinde de şehir içinde büyük avantaj sağlıyor. 1.3 litrelik benzinli motor ise optimum güç ve tork dengesini, yakıt ekonomisiyle birlikte sağlıyor. 3800 devirde 101 beygir güç ve 132 Nm tork üreten motor, 5.5 litrelik ortalama yakıt tüketimi değerine sahip. ’Stop&Start’ teknolojisiyle donatılan benzinli versiyon, araç durdurduğu sırada otomatik olarak motoru durdurarak özellikle şehir içi kullanım sırasında karbondioksit salınım değerlerinde yüzde 4’e varan azalma sağlıyor. Ancak Türkiye’de bu seçeneğin satılıp satılmayacağı belli değil.

Tasarımı, yol tutuşu ve sürüş dinamikleri ile dikkat çeken Urban Cruiser yüksek aktif, pasif ve yaya güvenlik özelliklerine de sahip. Araçta, ABS+EBD, Araç Denge Kontrol Sistemi (VSC), Elektronik Çekiş Kontrolü (TRC), sayıları 7’yi bulan hava yastıkları gibi güvenlik donanımları bulunuyor.

0 yorum: