23 Nisan 2009 Perşembe

Ford X Road






Ford bir süpriz yaparak Hollanda'da düzenlenen AutoRAI Motor Show'da Focus'un arazi şartlarına uyum sağlayabilen farklı bir versiyonu X Road'ı tanıttı.

Avrupa pazarı baz alınarak üretilen Focus Station Wagon üzerinden geliştirilen X Road, siyah renkli fantastik plastik eteklikler ve mat aliminyum tampon altı korumalar ile oldukça şık bir görünüme sahip. X Road, eklenen bu parçalar sonrası Audi'nin Allroad modellerine çağrışım yapıyor.


X Road bir arazi aracıymış gibi görünsede dört tekerlekden çekiş sistemi bulunmuyor. Kaslı bir görüntüye sahip olan X Road gücünü 1.8 litrelik 125 beygir gücündeki benzin veya biyo-etanol ile çalışan motordan alıyor. Bu yeni motor her iki yakıtı ayrı ayrı veya aynı anda kullanabiliyor.



Holllanda pazarı için özel geliştirilen Focus X Road'dan 300 adet ile sınırlı sayısa üretilecek ve 25.175 Euro fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Aracında daha fazla aksesuar isteyenler için 500 Euro fiyatla ikinci bir paket seçeneği de mevcut. Bu paket içerisinde 5 inçlik dokunmatik ekran navigasyon sistemi, USB bağlantısı, Bluetooth telefon bağlantısı ve navigasyon ekranı üzerinden kontrol edilen klima ve ses sistemi yer alıyor.

0 yorum: