23 Nisan 2009 Perşembe

Tofaş Şahin

Türkiye'de uzun yıllar ilgi gören ve üretimi 2003'te biten Kuş Serisi'nin gözde modeli Şahin, Etiyopya'nın ilk yerli otomobili olarak yeniden hayata döndü.
Hollandalı Trento Engineering BV ile Etiyopyalı Ethio-Holland PLC adlı şirketlerin yarı yarıya ortaklığıyla kurulan şirket, Hollanda hükümetinin yaptığı bağışların da desteğiyle Etiyopya'da fabrika açtı.
Firma, Etiyopya koşullarına uygunluğu nedeniyle Türkiye'de üretimine son verilen Şahin'de karar kıldı. Araç, yılda 4 bin araç üretilmesi planlanan fabrikadan DOCC (Dutch Overseas Car Company) adıyla çıkıyor. Motor ve diğer özellikleri ise, Türkiye'de üretilenle aynı olacak.
Tofaş yetkilileri, Şahin için ilk görüşmelerin 2005'te yapıldığını, ancak üretim konusunda firmayla bir anlaşma imzalanmadığını belirttiler. Ancak Tofaş, deneme amaçlı olarak Etiyopya'ya 48 adet araç gönderildiğini bildirdi.
Holland Car, aracın üretimi için parçaların yüzde 70'ini Türkiye'den karşılıyor. Aracın üretimi için Hollanda hükümetinden destek alınırken, Etiyopya da, parça ve hammaddeye düşük ithalat vergisi alıyor.


Docc 1600 cc
High Ground Clearance
Power Steering
Spare Part Available
Rear Differential
Fuel Injection
Easy Maintenance
Low Fuel Consumption













0 yorum: